Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesla’dan direksiyonsuz Robotaksi

Tesla, bugün düzenlediği “We, Robot” etkinliğinde Robotaksi olarak adlandırılan tamamen otonom elektrikli otomobil ve van modelini tanıttı. Burada ayrıca Optimus isimli insansı robotlarının geldiği gelişmeyi de gözler önüne serdi. İşte tüm detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.teknolojihaberleri.com.tr/
Tesla’dan direksiyonsuz Robotaksi

Tesla Cybercab ve Robovan hakkında her şey!

Uzun süredir merakla beklenen bu etkinlikte tamamen otonom sürüş desteğine sahip yeni elektrikli araçlar ve insansı robotlar tanıtıldı. Tesla’nın sürücüsüz Robotaksi konsepti olan Cybercab ve sürpriz bir şekilde tanıtılan elektrikli minibüs Robovan, etkinliğin öne çıkan yenilikleri oldu. Ayrıca Tesla’nın insansı robotları olan Optimus modellerinin gelişim süreci de sergilendi.

Tesla’nın yeni otonom aracı Cybercab, tamamen sürücüsüz bir ulaşım sunmayı hedefleyen bir robotaksi olarak tanıtıldı. Bu otomobil tasarımsal olarak Cybertruck modeline beziyor ancak daha kompakt bir tasarıma sahip. Ayrıca direksiyon ve pedal gibi geleneksel sürüş kontrollerine ihtiyaç duymuyor.

Cybercab’in tamamen otonom olarak hizmet vermesi planlanırken etkinlikte sergilenen 20 prototip araç test sürüşleri için hazırlandı. Şirket bu otomobili kullanarak otonom bir yolcu taşıma ağı oluşturmayı ve toplu taşımaya kıyasla daha uygun maliyetli bir ulaşım seçeneği sunmayı hedefliyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Cybercab’in bu hedefe ulaşmada önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ancak aracın hala prototip aşamasında olduğu ve ticari olarak kullanılmasının birkaç yıl alabileceği belirtildi. Burada nihai hedef ise 2027 yılında 30 bin doların altında fiyat etiketiyle piyasaya sürmek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.