Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nokia yine gündemde!

Nokia, Çin’deki operasyonlarında ciddi bir küçülmeye gidiyor. Şirket, neredeyse 2 bin çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Şirket, dünya genelinde uygulamaya koyduğu maliyet düşürme planını devreye sokuyor. Malum, telekomünikasyon sektöründe işler son dönemde pek de parlak değil. Nokia da bu durgunluğun etkilerini en fazla hisseden şirketlerden biri. Peki, bu karara ne sebep oldu?

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.teknolojihaberleri.com.tr/
Nokia yine gündemde!

Nokia, Çin’de 2 bin kişiyi işten çıkarıyor: Pazar payı %5’e geriledi

Geçtiğimiz yıl duyurulan büyük çaplı işten çıkarma planında hedef, toplamda 14 bin çalışanla yolları ayırmaktı. Nokia’nın 2023 yılı raporlarına göre Çin’de 10 bin 400 çalışanı vardı. Ancak Çin’deki telekom altyapı projelerinin yavaşlaması, Huawei ve ZTE gibi güçlü yerel rakiplerle rekabet etmenin zorlaşması nedeniyle Nokia’nın Çin’deki pazar payı %5’in altına düşmüş durumda.

Şirket, şu anki işten çıkarmalar hakkında pek fazla yorum yapmıyor. Ancak bilinen şu ki, şirket Çin’deki bazı operasyonlarını durdurmuş ve Çin’deki bir ortak girişimdeki hisselerini de elden çıkarmış. Üstelik sadece Çin değil, Avrupa’da da işler yolunda gitmiyor. Bu hafta Avrupa’da da 350 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Şirket, bugüne kadar dünya genelinde 7 bin 500 çalışanını işten çıkarmış durumda. Bu süreçte de 500 milyon euro tasarruf etmeyi planlıyor. Ancak her şeyin bu kadar kolay olmadığını söylemek gerek; çünkü Nokia’nın üçüncü çeyrek satışları beklentilerin altında kalmış durumda ve toparlanma süreci beklenenden daha yavaş ilerliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.