Gözlerde bir damla yaş:

Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Kaspersky, ABD’deki faaliyetlerini durdurmasının ardından şimdi de İngiltere ofisini kapatma kararı aldı. Şirket, bu kararın ardından onlarca çalışanını işten çıkaracak. Kaspersky, İngiltere’deki iş modelini yeniden şekillendirme kararı aldığını duyururken, mevcut iş ortaklarına daha fazla odaklanacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 15:53
https://www.teknolojihaberleri.com.tr/

Kaspersky için kötü günler devam ediyor

Şirket, Amerikan hükümeti tarafından Rusya hükümeti ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle yasaklanmış, ancak Kaspersky bu iddiaları sürekli olarak reddetmişti. Şirket, tamamen bağımsız olduğunu vurgularken, dışarıdan herhangi bir etki altında olmadığını iddia ediyor.

Kaspersky, İngiltere’de ofislerini kapatmasına rağmen iş ortakları aracılığıyla faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı. Şirketin sözcüsü Francesco Tius, bu kararın İngiltere pazarındaki iş fırsatlarını daha verimli bir şekilde değerlendirmelerine olanak tanıyacağını belirtti.

Tius, “Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız, Kaspersky’nin Avrupa’daki güçlü ekibine ve geniş iş ortağı ağına erişmeye devam edecek. Bu ağ üzerinden Kaspersky’nin endüstri lideri siber güvenlik ürün ve hizmetlerini dağıtmayı sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.

Her ne kadar şirket varlığını davam ettireceğini açıklasa da hem itibar hem de eknonomik açıdan sonun başlangıcına girmiş gibi görünüyor.